Wednesday, July 21, 2010

Trešdiena - pirmā diena Yeosu

Ceļamies astoņos un sataisamies, jātiekas pus8 pie autobusiem lejā uz ielas.Protams, tā kā esam >300 cilvēkiem tad tas viss nenotiek ne maz tik raiti un labi ja izbraucam ap 9 - un, protams, tā tas notiks pēc tam katru rītu... :)
Tā nu ar 9 autobusiem tiekam aiztransportēti uz nometnes galveno norises vietu - diezgan paliels sporta komplekss. Mums visa galvenā darīšanās turpmākās pāris dienas būs tādā kāsporta zālē lielā. Viss iesākas ar atklāšanas ceremoniju, kur pastāsta par nometni un aptuveno norises plānu un uzdevumiem. Tas tiek noslēgts ar patizlu recreation pusstundu, ko vadīja kaut kāds korejietis, kas švaki runāja angliski. Bet nu galā tikām - uzspēlējām kaut kādas spēles un izkustējāmies. Pēc tam sākās darbs grupās pie bloga.. Mans inputs bija komandas nosaukuma izdomāšana. :D Interesanti, ka par labāko blogu nometnes beigās dabūšot miljons wonus, kas ir aptuveni 450 Ls uz ~25 cilvēkiem katrā grupā. Tas gan mūs lielāko daļu īpaši neienteresēja un mēs vienkārši čilojām un iepazināmies savā starpā. :)

Pusdienās saprotam ar kādu ēdienu būs jārēķinās turpmāk katru dienu.. Galvenokārt tie būs pliki rīsi un kimči. Labais. :D Pēc pusdienām mūs aizveda izbraucienā ar kuģīti pa jūru. Kādas 4 stundas laikam kopā braucām pa jūru. A viņiem tur daudz saliņas un tā, tādēļ nebij tāda sajūta, ka kaut kur tālu būtu aizbraukuši. No sākuma jau izbrauciens bija foršs un visi baigi gar bortiem skatījās riņķī, taču par ilgu - liela daļa sāka gulēt, pārējie vienkārši socializēties. Ā - un protams nereāls karstums iekšpusē un vēl arī pāris cilvēki ar jūras slimibu. :)

Pēc kuģīšiem mūs veda lielajās oficiālajās vakariņās, kur piedalījās arī pilsētas galva un laikam arī citi svarīgi cilvēki.. Taču pirms tam mūs ieveda izstādē par Yeosu 2012 izstādi. Nereālākie projekti no kā gandrīz nekas vēl nav iesākts - interesanti vai viņi paspēs. :) Es gan īsti netiku tālāk par 2. telpu, jo kaut kā baigi panesās saruna ar Ammu - diskutējām dzeramā ūdens problēmas pasaulē. Ammu mums tāda zaļi domājoša.Bet nu viņai tik rēcīgs tas indiešu akcents, ka pat runājot par nopietnām lietām visu laiku bija jārēc. :D Nu jā, kopumā baigi rēcīga diskusija bija. Tātad par tām vakariņām. Tā kaut kāda ūber smalka vieta skaitījās. Sasēdināja pa galdiņiem, kaut kādas oficiālās sarunas un tā. Ēdiens ļoti ļoti garšīgs un daudz un milīga izvēle - sākot ar korejiešu brīnumiem un beidzot ar picām un hamburgeriem. Bija labi pacentušies mūsu korejieši. :) Bet nu tas milzīgais cilvēku bars! Nereāli! Pie zviedru galda... Rēcīgi bija, ka pēc tam laukā iepazinos ar mūsu krievietēm divām, kas izskatījās ļoti pēc čaka ielas meitenēm. :D Nu protams nebija, bet tas ģērbšanās stils - nereāli! :D Biški parunājos krieviski, jo viņai bija problēmas ar izteikšanos angliski.. Un Pols tur mēģināja koļīties un man bija nedaudz jātulko. :D

Pēc vakariņām atkal uz mūsu sporta kompleksu un tur kaut kādas grupu tikšanās un principā vienkārša dirnēšana un socializēšanās līdz 11iem. Mums tā beigās bija katru dienu - viss saplānots no pus8 līdz 11, taču liela daļa laika vienkārša dirnēšana un gaidīšana. Nu nebija jau tik slikti,jo cilvēku daudz un interesanti! :)

Kad beidzot tiekam līd viesnīcai visiem plāns skaidrs - ātri nomazgāties un iet iedzert. :) Tipa tur baigi sarunājām kas ar ko kopā ies čilot, taču reāli tas bija sarežģīti.Telefonu nav, īsti neinam kurā viesnīcā kurā numuriņā katrs dzīvo... Reāli vienkārši savācāmies bariņš, paņēmām veikalā dzērienus un aizgājām čilot. :) Neko īpašu nedarījām, vienkārši sēdējām, iedzērām un pļāpājām līdz kādiem 3iem-4iem...

No comments:

Post a Comment