Monday, September 2, 2013

2013.gada bīča sezona - 8 turnīri ar Ģirtu, 8 goda pjedestāli

Sestdien noslēdzās šīs vasaras bīča sezona. Noslēdzās uz ļoti (negaidīti) pozitīvas nots, bet par visu pēc kārtas. Vispār šis bija pirmais gads, kad Ģirts dzīvoja Rīgā - tātad varējām kaut cik regulāri trenēties un spēlēt turnīros kopā. Trenējāmies gandrīz katru trešdienu Pludmalē Rīga. Turnīros spēlējām apmēram katru otro nedēļu.

1.turnīrs: Beachball atklāšanas turnīrs BeachBox laukumos. Bīču spēlējuši vēl īsti šajā sezonā nebijām (es biju 1 reizi bijis smiltīs Alda dzd pasākumā). Apakšgrupā dabujām pa kāju 1 spēli, bet pārējās vinnējām. Lēnām sākām aprast ar to kā ir spēlēt smiltīs. Izslēgšanas spēlēs uzvarējām tādus pārus kā Punculis/Grosbergs, Brinkmanis/Šēfers un Šimkuss/Jirgensons. Pusfinālā zaudējām Paulam un Aivim. Bet izcīnījām 3.vietu (tikai neatceros pret ko spēlējām - iespējams pret Brinkmani/Šēferu). 

2.turnīrs: Beachball Rīgas posms. Labi nospēlējām, uzvarējām visus, ko vajadzēja uzvarēt un izcīnijām 1.vietu. Spraigākās spēles bija pret Birzuli junioru un Avdejevu/Kuļeševiču. 

3.turnīrs: Vecāķi. Šis turnīrs bija vairāk, lai pasauļotos pludmalē un nedaudz izkustētos. Pusfinālā nospēlējām slikti un spraigā 3 setu cīņā, nerealizējot vairākas mačbumbas 3.setā, tomēr zaudējām. Spēle par 3.vietu bija diezgan garlaicīga - pretinieki vairs nebija gatavi cīnīties. 3.vieta.

4.turnīrs: Vecāķi. Jau zinājām, ka būs čils, bet bija vēlme pierādīt, ka neesam tik slikti un uzvarēt turnīru. Grupā nospēlējām ļoti pārliecinoši. Bet pusfināls bija uz laukuma, kur pūta spēcīgs vējš. Kā zināms, mēs ar Ģirtu neesam vēja spēlētāji. Rezultātā briesmīga spēle un zaudējums diezgan vājiem pretiniekiem. Atkal spēle par 3.vietu pastaiga. 3.vieta.

5.turnīrs: Beachball Kuldīgas posms. Uz Kuldīgas Beachball posmu kā jau vienmēr sabraukuši spēcīgi pāri. Spēlējām diezgan labi, pa ceļam uz finālu uzveicām U-18 čaļus Liniņu/Kauliņu, pusfinālā atkal pieveicām Birzuli (bijām zaudējuši iepriekš šajā dienā). Finālā gan bijām paguruši. Un laikam arī pretinieks bija stiprāks. Rezultātā bezierunu zaudējums un 2.vieta

6.turnīrs: Pludmale Rīga Open. Turnīrs nākamajā dienā pēc Laba Daba (uz kuru biļetes nopelnīju Rīgas Beachball posmā). Bija grūti. Bija tikai 4 komandas. Nebija neviens neuzvarams, bet tomēr spēlējām slikti (īpaši es) un palikām 3.vietā. Jāpiezīmē, ka papildus Laba Deba negulēšanas efektam arī nenormālais karstums neatviegloja spēlēšanu.

7.turnīrs: Pludmale Rīga non-pro. Šis bija ieplānots kā pēdējais sagatavošanās turnīrs pirms Beachball fināla. Gribējās tomēr finālā nospēlēt cienījamāk kā iepriekšējajā gadā. :) Turnīrs padevās ļoti labs. Man šķiet, ka nezaudējām ne seta. Par iekļūšanu pusfinālā ļoti līdzīgā spēlē uzvarējām Priedi/Grosbergu, pusfinālā Igauni/Zandi, bet finālā Kristapu Vāveru un Artūru Savaļjevu. 1.vieta.

8.turnīrs: Beachball fināls. Šajā turnīrā piedalījās 32 komandas. Katra no tām bija kādā no Beachball posmiem iekļuvusi finālā. Tātad galīgi iesācēji nav. Starp dalībniekiem arī tādi Latvijas volejbolā zināmi uzvārdi kā Ivanovs, Antoms, Dauburs, Puķītis, Vanags, Sakniņš, Baloži, Āboliņš, Sedols, Reliņš, Andrejevs un vēl citi. Attiecīgi mēs apzinājāmies, ka cerības uzvarēt praktiski nav. Skatoties uz dalībnieku sastāvu secinājām, ka 9-12 vieta būtu optimāli. Ja tiekam augstāk tad baigi labi. Apakšgrupas pirmajā spēlē sīvi zaudējām Andrejevam/Sprincim - viņi šo spēli nospēlēja praktiski bez kļūdām. Nekas - uzvarējām pārējās 2 spēles un izkļuvām no apakšgrupas uzvarētāju zarā (3.un4.vietas uzreiz ieiet zaudētāju zarā). Tā kā mums bija labākais koeficients starp 2.vietām, tad 1.kārtā ienācās vājākā no pirmajām vietām. To spēli nenospēlējām ideāli, bet tāpat pārliecinoši uzvarējām. Esam jau 9-12.vietā. :) Nākamajā kārtā pretī Rihards Puķītis (no DU) un jaunais 15 gadus vecais talants Edvīns Skrūders. Jau spēles sākumā tiekam pāris punktus priekšā. Pārsvaru noturam līdz galam un uzvaram.
Par iekļūšanu četriniekā pretī nāk Reliņš/Šveds. Iepriekšējā kārtā apskatamies viņu spēli - izskatās ļoti pārliecinoši. Jāspēlē 2 seti līdz 15. Jau atkal 1.seta sākumā izvēlamies labu stratēģiju un tiekam 3 punktus priekšā. Pārsvaru noturam līdz seta galam. Otrajā setā jau iet krietni līdzīgāk. Lielu daļu seta esam iedzinējos ar pāris punktiem, bet galotnē tomēr dažas bumbas izvelkam un uzvaram. Prieki lieli - esam top 4. :) Tikmēr arī skatamies kā visi top pāri viens pēc otra izstājas. Pusfinālā mums pretī atkal Puķītis/Skrūders, kas izslēguši Dauburu. Pirmo setu uzvaram diezgan brīvi. Arī otrajā esam vadībā 11:5 (līdz 15) un liekas, ka jau viss darīts. Bet tomēr nē - pāris labas serves un vairākas manas stulbas kļūdas noved līdz 14:16 un 3.setam. Es biški pastresoju.. 3.sets aizgāja līdzīgā spēlē, bet apmēram seta vidū tikām pāris punktus priekšā. Un šoreiz pārsvaru noturējām līdz beigām. Otrā pusfinālā diemžēl Kuldīdznieki Andersons/Gertners sīvā 3 setu cīņā zaudēja Ņikitinam/Āboliņam (visos 3 setos esot bijis 14:14 rezultāts). Pa šo laiku jau uznāca tumsa. Bija skaidrs, ka finālu normāli spēlēt nevar šādā laikā (jo tomēr uz spēles 500Ls). Ar pretiniekiem runājām vai spēlējam nākamajā dienā vai kā. Bet beigās vienojāmies, ka nākamajā dienā negribās spēlēt ne vieniem, ne otriem. Tādēļ sarunājām, ka lielo balvu dalam uz pusēm un šova pēc izspēlējam 1 setu pa tumsu. Šovs tiešām bija smieklīgs, jo liela daļa spēles bija serves un vienkāršas bumbas pārsišanas otrā pusē. Bet šajā šovā mēs ar Ģirtu tomēr uzvarējām - pilnīgi negaidīti 1.vieta rokās un sezona noslēgta labāk kā varējām iedomāties. :)


No comments:

Post a Comment